Покрити с пухкава глазура и шоколадови пръчици, тези изключително вкусни мъфини ухаят прекрасно по време на печене и имат уникален вкус!
Необходими съставки:
- 1 чаша захар
- Половин чаша студено сварено кафе
- Половин масло
- 2 големи яйца
- 3 чаени лъжички ябълков оцет
- 3 чаени лъжички екстракт от ванилия
- 1-1/2 чаши брашно
- 1/3 чаша какао за печене
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- Половин чаена лъжичка сол
Как да направим глазурата от кафе Мока:
- 3 супени лъжици чипс млечен шоколад
- 3 супени лъжици полусладък шоколадов чипс
- 1/3 чаша масло
- 2 чаши сладкарска захар
- 1 до 2 супени лъжици сварено кафе
- 1/2 чаша шоколадови пръчици
Упътвания
Загрейте фурната до 180°. В голяма купа разбийте захарта, кафето, олиото, яйцата, оцета и ванилията, докато се смесят добре.
В малка купа смесете брашното, какаото, содата и солта. Постепенно ги прибавете към кафеената смес, докато се смесят.
Напълнете покрити с хартия форми за мъфини до три четвърти.
Печете 20-25 минути или пробвайте с клечка за зъби – забодете в средата на мъфина и ако е суха са готови. Охладете 10 минути преди да ги извадите от тавата.
За глазурата
В микровълнова фурна, разтопете шоколадовия чипс и маслото и разбъркайте до гладкост.
Прехвърлете в голяма купа. Постепенно разбийте сладкарската захар и достатъчно кафе, за да постигнете желаната консистенция.
Нанесете глазурата върху мъфините.
Бон Апети!