Вашата количка е празна

Продължете с пазаруването

5 начина как да направим пяна от мляко у дома.

5 начина как да направим пяна от мляко у дома.

С достъп до машини за еспресо от най-висок клас и цялата технология за кафе, кафенетата могат да произвеждат почти перфектно лате всеки път, така че как вие да го направите у дома?

Ще разгледаме няколко различни начина, по които можете да разпените млякото си у дома, както с, така и без разпенител за мляко. Надяваме се, че след тази статия ще ви накараме да правите уникално капучино и да усъвършенствате вашето лате изкуство за нула време!

 

Ето списък с най-популярните кафе напитки с мляко:

Лате: Кралят на млякото на пара, лате е невероятно популярен избор за напитки.

Капучино: Мляко на пара, мляко на пяна и еспресо, едно от нашите любимци!

Макиато: Въпреки че истинската звезда на тази напитка е еспресото, не можете да имате макиато без малко разпенено мляко.

Мока: Когато смесите шоколад и кафе, непременно ще се случат добри неща. Добавете малко мляко на пяна и ще получите мока!

 

Пухкава пяна от мляко в домашни условия

Може би си мислите, че единственият възможен начин да постигнете това е чрез използването на фантастични инструменти или скъпо оборудване, но не се притеснявайте! Въпреки че може да имаме някои по-скъпи опции в този списък, имаме методи за разпенване за всеки бюджет.

 

Ето няколко от нашите методи:

Метална тел за разбиване

Това е много бърз и лесен начин как да направите пяна от мляко за няколко минути.

Нагрейте млякото за около 30-40 сек в микровълнова печка или на котлон.

След това с метална тел за разбиване на яйца (ние използваме с пружина) започнете бързо да разбивате млякото докато не получите желаната пяна. 

С лъжица добавете пяната към кафето си.

 

Мини миксер за фрапе.

Този уред е доста често срещан в кухнята.

След като загреете млякото си, използвайте мини миксера, за да го разбивате докато получите пяна. С него става малко по-бавно, но ще имате много хубава и гладка млечна пяна за кафето си.

 

Използване на буркан

Нека да рзгледаме най-достъпната опция: винаги полезният буркан.

Загрейте млякото, което искате да разпените, и го изсипете в буркана. Внимавайте да не е много горещ!

След като имате млякото си в буркана, е време да разклатите нещата! Разклатете буркана енергично толкова дълго, колкото е необходимо, за да се образува малко пяна.

Забележка: Този метод прави сравнително големи мехурчета от пяна, така че ако искате да рисувате върху лате, опитайте различен подход.

 

Използване на пасатор

Загрейте вашето студено мляко на котлона в голяма тенджера с дълбоки стени. След като се загрее, махнете тенджерата от котлона.

Потопете вашия пасатор в млякото и разбийте за около минута. Млякото може да хвърчи малко, така че внимавайте!

Насладете се на току-що разпененото мляко!

Забележка: Тенджера с дълбоки стени ще помогне да се избегне голяма бъркотия.

 

Методът на френската преса

Въпреки че френската преса е предназначена само за приготвяне на кафе, вие можете да я превърнете и в доста добър разпенител за мляко. За феновете на кафето с френска преса у дома и интересът към приготвянето на повече видове кафе напитки, това може да е решението, което търсите.

Загрейте млякото си в тенджера на котлона или в микровълнова печка, докато достигне желаната температура.

Изсипете млякото си във френската преса и дръжте здраво капака отгоре.

Изпомпвайте буталото на френската преса нагоре и надолу за около 10 секунди.

Изсипете току-що разпененото мляко!

 

Добре e да знаете, че видът мляко, което използвате, може да повлияе на това колко добре се разпенва. Например, бадемовото мляко може да бъде чудесна добавка към вашия горещ шоколад, но няма да е чудесно за направата на пухкава пяна върху вашето кафе.

ОБИЧАТЕ ЛИ КАФЕ?

Разбирайте винаги първи за най-новите ни кафета, оферти, съвети за приготвяне, рецепти и новини от печене и произход.

С натискането на бутона Абонирай се вие се съгласявате да се регистрирате за получаване на имейли на Qze Coffee. Няма да споделяме вашите данни с никого и можете да се отпишете по всяко време.